بر اساس گزارشهاي بينالمللي و ميزان فروش گوشيهاي هوشمند در كشورهاي مختلف، اندرويد پرمخاطبترين سيستم عامل در جهان است و روزانه ميليونها نفر در سراسر دنيا از دستگاههاي مجهز به اين سيستم عامل كه داراي برنامه نويسي اندرويد هستند استفاده ميكنند. اگرچه اندرويد كاربران زيادي دارد ولي بسياري از ويژگيهاي كاربردي اين سيستم عامل ناشناخته يا كمتر شناخته شده است. در ادامه اين گزارش نكاتي كاربردي در مورد اندرويد را بيان ميكنيم كه به كاربران كمك ميكند تا حرفهايتر از اين سيستم عامل استفاده كنند.
بر اساس گزارشهاي بينالمللي و ميزان فروش گوشيهاي هوشمند در كشورهاي مختلف، اندرويد پرمخاطبترين سيستم عامل در جهان است و روزانه ميليونها نفر در سراسر دنيا از دستگاههاي مجهز به اين سيستم عامل كه داراي برنامه نويسي اندرويد هستند استفاده ميكنند. اگرچه اندرويد كاربران زيادي دارد ولي بسياري از ويژگيهاي كاربردي اين سيستم عامل ناشناخته يا كمتر شناخته شده است. در ادامه اين گزارش نكاتي كاربردي در مورد اندرويد را بيان ميكنيم كه به كاربران كمك ميكند تا حرفهايتر از اين سيستم عامل استفاده كنند.
بهبود قابليت چرخش خودكار در اندرويد ۱۲rnاگرچه قابليت تصوير در تصوير از اندرويد ۸ به اين سيستم عامل اضافه شده ولي با وجود معرفي چند نسخه جديد اندرويد هنوز اين ويژگي تغيير چنداني نكرده و كاربران نسبت به عملكرد آن انتقادهاي زيادي را مطرح كردند. با توجه به اينكه قابليت تصوير در تصوير در سيستم عامل iOS ۱۴ دچار تغييرات گستردهاي شده احتمالاً مهندسان شركت گوگل براي رقابت با اپل ويژگي تصوير در تصوير را در اندرويد ۱۲ ارتقاء خواهند داد و كاربران ميتوانند در هنگام استفاده از گوشي خود دو تصوير را به طور همزمان مشاهده كنند.
يكي از ويژگيهاي قابل توجه اندرويد ۱۲ كه كارشناسان صحبتهايي را در مورد آن مطرح كردهاند «جفت برنامه» است. انتظار ميرود كاربران در نسخه آينده سيستم عامل اندرويد بتوانند به طور همزمان دو اپليكيشن را در گوشي خود اجرا كرده و از آنها استفاده كنند. اطلاعات افشاء شده از شركت گوگل حاكي از آن است كه اين قابليت احتمالاً براي گوشيهاي انعطافپذير كه نمايشگرهاي مجزايي دارند كاربرد فراوان خواهد داشت. به اين ترتيب كاربران گوشيهاي انعطافپذير ميتوانند براي تسريع در فعاليتهاي روزانه خود دو اپليكيشن را همزمان باهم در دستگاه اجرا كنند.
روش مخفيسازي شمارههاي تلفن در سيستم عامل اندرويد چيست؟rnمخفيسازي شماره به اين معنا است كه وقتي با كسي تماس ميگيريد ديگر شماره سيم كارت گوشي شما روي نمايشگر دستگاه فرد دريافتكننده تماس نمايش داده نشده و به جاي آن عبارت unknown numbers يا private numbers نشان داده ميشود. البته اين قابليت در تمامي گوشيهاي مجهز به سيستم عامل اندرويد فعال نيست و همچنين كاربراني كه به آن دسترسي دارند، نميتوانند شماره خود را در هنگام تماس با مراكز پليس و نهادهاي امنيتي مخفي كنند.
كاربران سيستم عامل اندرويد براي مخفي كردن شما تلفن خود كافي است وارد اپليكيشن تماس(Phone app) و پس از آن گزينه سه نقطه بالاي سمت راست صفحه را بزنند. در اين مرحله به بخش تنظيمات(Settings) رفته و گزينه Additional settings يا More settings را لمس كنيد. پس از اينكه وارد قسمت تنظيمات تماس شديد كافي است به بخش Show My Caller ID برويد و در آنجا ويژگي مخفيسازي شماره(Hide number) را فعال كنيد. با انجام اين مراحل شماره شما ديگر براي افرادي كه با آنها تماس ميگيريد نمايش داده نميشود.
چگونگي استفاده از گوشي هوشمند بهعنوان دوربين لپتاپ
گوشيهاي هوشمند كنوني به سختافزارهاي قدرتمندي براي عكاسي و تصويربرداري مجهز هستند و ميتوان از اين قابليت بهخوبي براي فعاليتهاي متنوع بهره برد. به منظور تبديل گوشي هوشمند به دوربين قابل حمل براي لپتاپ و رايانههاي خانگي ابتدا بايد نرمافزار «درويدكم» (DroidCam) را دانلود و روي گوشي مجهز به سيستم عامل اندرويد نصب كنيد. پس از طي اولين مرحله بايد نسخه دسكتاپ اين اپليكيشن را روي رايانه يا لپتاپ نصب كنيد. اين برنامه در فروشگاههاي مجازي اندرويد و ويندوز موجود است.
در مرحله سوم اجازه دسترسي به فايلهاي صوتي و تصويري موجود در گوشي و لپتاپ را به اپليكيشن «درويدكم» (DroidCam) بدهيد و توجه كنيد كه هر دو دستگاه حتماً به شبكه وايفاي يكسان متصل باشند. زماني كه اين برنامه را روي لپتاپ خود راهاندازي ميكنيد بلافاصله پنجرهاي باز ميشود كه در مورد نحوه اتصال به گوشي اندرويدي از شما سؤال ميكند. در اين پنجره ۳ گزينه وجود دارد و براي تسهيل در اتصال لپتاپ به گوشي گزينه اتصال از طريق وايفاي به صورت خودكار انتخاب شده است.
ويژگي مخصوص نابينايان در سيستم عامل اندرويد و روش غيرفعال آن
در موارد زيادي كاربران سيستم عامل اندرويد به طور غيرعمدي و يا تنها از روي كنجكاوي ويژگي Talk back را فعال ميكنند. فعال شدن اين ويژگي براي كاربران سيستم عامل اندرويد دردسرهاي زيادي ايجاد كرده و دسترسي به تمامي قسمتهاي اين سيستم عامل را مشكل ميسازد. زماني كه اين ويژگي فعال شد كاربر بايد ابتدا به قسمت تنظيمات گوشي خود مراجعه كرده و پس از آن گزينه Additional settings را لمس كند. بعد از اين مراحله بايد وارد بخش Accessibility شده و به قسمت Volume Key Shortcut دسترسي پيدا كنيد. در نهايت با خاموش كردن گزينه Accessibility سرويس Talk back غير فعال كند.
كاربران درصورت فعال بودن خدمات Talk back امكان برقراري ارتباط صوتي با دستيار هوشمند گوگل را دارند و نيازي نيست كه براي طي كردن مراحل گفته شده حتماً از انگشتان براي لمس نمايشگر استفاده كنند.
شيوه مديريت نوتيفيكيشنهاي اندرويد
قطعاً هر كاربر با توجه به نوع استفاده خود از گوشي هوشمند تمايل دارد نمايش تعدادي از پيامها در اولويت بوده و بخشي ديگر روي نمايشگر نشان داده نشوند. از همين رو كاربران سيستم عامل اندرويد ميتوانند با مراجعه به قسمت تنظيمات(Settings) و در مرحله به بخش هشدارها(Notifications) تنظيمات لازم در خصوص نمايش هشدارها را انجام دهند.
در قسمت Notifications هشدارهاي مربوط به تمامي برنامههاي موجود در حافظه گوشي قابل تنظيم است و ميتوانيد نمايش نوتيفيكيشنهاي هر اپليكيشن را محدود و يا به طور كلي غيرفعال كنيد.
شارژ تلفن همراه در شب ممنوعrnاستفاده طولانيمدت و نياز دائم به گوشي هوشمند سبب ميشود تا انرژي باتري اين دستگاه در مدت زماني تقريباً كوتاه تمام شده و كاربران بايد مجدد گوشي خود را شارژ كنند. بسياري از كاربران براي افزايش انرژي ذخيره شده در باتري و عدم نياز به استفاده چندباره از شارژر، گوشي خود را هنگام خواب به شارژر متصل كرده تا در طول شب انرژي باتري دستگاه بازيابي شود.
شايد در حالت كلي اين رفتار كاملاً منطقي به نظر برسد ولي نبايد فراموش كرد شارژ گوشي در هنگام شب خطرات متعددي دارد. هنگامي كه كاربر شارژر را به برق متصل ميكند، انرژي شبكه برقرساني شهري بيوقفه به باتري گوشي منتقل ميشود. هر گوشي هوشمند مدت زمان معيني براي شارژ شدن نياز دارد و اگر بيشتر از آن زمان به برق متصل باشد، باتري شديداً آسيب ميبيند. كارشناسان فناوري به همه كاربران توصيه ميكنند گوشي خود را در هنگام خواب به شارژر نزنند تا از آسيب به باتري جلوگيري شود. حتي برخي از كارشناسان معتقدند اتصال طولاني گوشي به درگاه برق ممكن است به دليل اختلال جريان ورودي و خروجي موجب آتشسوزي شود.